• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Het huidige bestuur van de Real Estate Club Groningen

 bestuur 2018-2019

van links naar rechts: Harmen Westera, Margreet Wiersma, Thomas Schram, Tom Jonker & JW van der Kam

Chairman | Thomas Schram
LinkedIn

Hallo medestudent, sponsor of partner van de RECG of anders geïnteresseerden! Ik ben Thomas Schram en ik studeer sinds september 2018 Real Estate Studies. Ik ben al bekend met de stad en de faculteit, omdat ik al drie jaar de bachelor Spatial Planning and Design heb gevolgd en afgerond. Ik wilde graag nog wat financiële kennis op doen over ruimtegebruik en toen kon ik met deze studie twee vliegen in één klap slaan. Ten eerste kon ik vastgoedkennis op doen bij één van de beste vastgoedopleidingen van Nederland. Ten tweede kon ik nog een tijdje in het levendige Groningen wonen.

Ik heb de eer gekregen om het voorzitterschap van Simone Snoek over te mogen nemen. Zelf wilde ik nog heel graag een bestuursjaar doen en toen ik eenmaal begon met de master Real Estate Studies wist ik dat ik dat bij de RECG wilde doen. Op het Young Talent Event 2018 zag ik hoe studenten de kans kregen om de vastgoedwereld van Nederland te leren kennen en hoe waardevol dit is voor de oriëntatie en ontwikkeling van studenten. Daardoor lijkt het me prachtig om samen met de rest van het bestuur deze kansen tijdens het hele jaar heen aan te bieden. Ik kijk uit naar een jaar vol waardevolle ervaringen met de Real Estate Club Groningen en heb door de vaardigheden van mijn medebestuursleden het volle vertrouwen in een gezellig en succesvol jaar.

Secretary & Student Relations | Tom Jonker 
LinkedIn

Hallo! Mijn naam is Tom Jonker. Ik zal dit jaar de functie Secretary & Student Relations vervullen. Heb je dus vragen over de Real Estate Club Groningen (RECG) of over onze evenementen kun je mij altijd een berichtje sturen! Goed, nu wat over mijzelf. Ik kom uit het dichtbij gelegen dorpje Zuidlaren wat vooral bekend staat door Berend Botje en de paardenmarkt. Dit lied gecombineerd met een geringe interesse in paarden heeft mij doen besluiten om niet in het dorp te blijven hangen. Sinds het begin van mijn studententijd ben ik daarom ook gaan wonen in het mooie Groningen. Ik studeer sinds februari 2018 de master Real Estate Studies. Na het behalen van mijn 3 jarige bachelor studie Human Geography & Urban and Regional Planning heb ik eerst een half jaar in Azië gereisd. Hoewel in het verre oosten de palmbomen en kokosnootdrankjes erg goed bevielen stond de keuze om de master in februari te beginnen echter al vast en ben ik hiervoor op tijd terug gevlogen.

Tijdens het volgen van de master kwam ik voor het eerst in contact met de RECG. De georganiseerde evenementen waren erg interessant en nuttig om mijn beeld van het werkveld te verbreden. Omdat ik het erg belangrijk vind om studenten de mogelijkheid te bieden om met potentiele toekomstige werkgevers in contact te komen, heb ik er dan ook voor gekozen om mij hiervoor in te zetten door middel van een bestuursfunctie. Leuke bijkomstigheid is dat ik hierdoor met veel medestudenten in contact kom die dezelfde interesses voor vastgoed delen. 

Treasurer | JW van der Kam

LinkedIn

Hallo allemaal! Mijn naam is JW van der Kam en ik zal dit jaar de functie Treasurer bekleden binnen het bestuur van de Real Estate Club Groningen. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het geld en de contracten. Tijdens de afronding van mijn bacheloropleiding Bedrijfskunde, die ik ook in Groningen heb gevolgd, was ik opzoek naar een leuke master. Toen ik Real Estate Studies tegenkwam dacht ik: Ja, dit is het! Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in vastgoed, vastgoedontwikkeling en vastgoedexploitatie. In september 2018 ben ik dan ook gestart en de studie bevalt mij zeer goed. Mijn vrije tijd spendeer ik graag met vrienden en familie, als het even kan in het buitenland. De wereld verkennen is namelijk mijn grootste hobby. Verder doe ik graag af en toe iets avontuurlijks, zoals skiën, klimmen, mountainbiken, skydiven en bungeejumpen.

Bij het Young Talent Event 2018 kwam ik voor het eerst in aanraking met de RECG. De RECG zorgt voor een essentieel element in dit vakgebied: de connectie met het bedrijfsleven. Hier wilde ik graag deel van uitmaken. Ik zet me graag in om dit doel te verwezenlijken voor alle Real Estate studenten. Naast mijn bestuursfunctie bij de RECG vervul ik op dit moment ook al drie jaar een bestuursfunctie in de Vereniging van Eigenaren van de flat waarin ik woon. Hier leid ik momenteel een project om de flat grondig te verduurzamen.

Marketing | Margreet Wiersma
LinkedIn

Hi! Ik ben Margreet, sinds kort verantwoordelijk voor de functie Marketing binnen de RECG. Voor wie mij (nog) niet kent vertel ik graag iets over mijzelf: ik ben 22 jaar oud en opgegroeid in Friesland. Alweer meer dan 4 jaar geleden ben ik verhuisd naar Groningen om hier aan mijn bachelor Bedrijfskunde te beginnen. Naast mijn studie kun je mij vinden met vriendinnen aan een kopje koffie, of op mijn racefiets, waarmee ik graag door het Groningse platteland tour. Toen ik nog klein was, wist ik heel zeker dat ik later architect wilde worden. Ondanks dat ik deze carrière niet heb achtervolgd, is mijn interesse voor de bebouwde wereld gebleven. Het was voor mij dan ook een logische stap om me te verdiepen in vastgoed en kwam zo bij de master Real Estate Studies terecht, waar ik dan ook afgelopen september aan ben begonnen.

Op deze manier kwam ik in aanraking met de RECG. Voor mij een mooie manier om medestudenten te leren kennen en alvast contacten te leggen binnen de vastgoedwereld. Ik hoop deze kans ook aan andere studenten te kunnen bieden door, samen met mijn bestuursgenoten, een aantal mooie evenementen neer te zetten. We houden jullie hiervan op de hoogte! 

Company Relations | Harmen Westera 
LinkedIn

Ik ben Harmen Westera en ik zal dit jaar de bestuursfunctie Company Relations voor de RECG vervullen. Geboren in de buurt van Rotterdam, maar snel verhuisd naar de nieuwste stad van Nederland. Daarna voor mijn bachelor Economie en master Accountancy een paar jaar in Amsterdam gewoond en nu mijn doorreis in Groningen doorgezet. De keuze voor Real Estate Studies was voor mij uiteindelijk een hele logische. Naast een grote interesse in gebouwen ben ik ook altijd geboeid geweest door economie. Die beide werelden komen met deze master uiteraard perfect samen.

Gedurende mijn studietijd in Amsterdam heb ik met plezier al enige ervaring opgedaan met bedrijfsrelaties binnen commissies. Ik ben dus ontzettend gemotiveerd om deze functie voor de RECG te vervullen. Het is een mooie uitdaging om interessante evenementen voor jullie te organiseren die de kans geven om in contact te komen met de leidende bedrijven in de vastgoedsector. We hopen jullie terug te zien op onze evenementen!

Het huidige bestuur kunt u bereiken via board@recg.nl.